maanantai 25. marraskuuta 2013

Helppo korvapipo

 tässä siis ohjeet helppoon korvien päälle tulevaan pipoon tai miksipä ei esimerkiksi pantaan: leikkaa paperille tuollainen "kaava". oikean koon saat vaikka vanhasta piposta ja jos käytät paksuja materiaaleja niin lisää ainakin pari senttiä saumanvaroja. huomioi myös, että niskaosa on hieman matalampi kuin tuo otsalle tuleva kohta ettei niska palellu.. valitse kankaat (itse olen käyttänyt päälikankaana mm. trikoota ja vuorina fleeceä). laita kankaat oikeat puolet vastakkain ja kaksinkerroin ja aseta kaava niin että otsan kohta tulee kankaan taitteeseen.
neulaa kaava kiinni ja leikkaa kangas. pipon korkeudeksi on hyvä laittaa muutama sentti ylimääräistä niin saa tehtyä sitten esimerkiksi korvat tai kruunun. itse olen käyttänyt kankaan korkeutena noin 25cm mitattuna korvaläpän alareunasta.

avaa kangas mutta jätä kankaat päällekkäin. tässä kuvassa näkyy sisäpuoli avattuna. jos haluaa laittaa pipoon nauhat niin ne kannattaa laittaa tässä vaiheessa. ne laitetaan korvaläpän alimpaan kohtaan kankaiden väliin niin että nauha tulee 1-3mm näkyviin kankaan ollessa näin  ja osoittaa kohti hatun päälakea. alla esimerkkikuva. omaan pipooni en nauhoja laittanut.

ompele alasauma joka näkyy yllä. tämän jälkeen käännä pipo oikeinpäin.

ompele takasauma kiinni oikeat puolet vastakkain


pipo näyttää nyt suunnilleen tältä takaa katsottuna. tässä vaiheessa jos haluaa niin voi leikata paperista kruunun mallin tai tehdä vaan "korvat".itse ompelin vain yläkulmasta keskelle ja siitä toiseen yläkulmaan. jolloin saadaan korvat.tässähän voi jokainen käyttää sisäistä designeriaan ja keksiä vaikka millaista mallia. pantaa tehdessä ommellaan yläreuna ympäriinsä kehänä kiinni



leikkaa turhat kankaat pois ja käännä pipo ja VALMIS!! aikaa tähän meni noin 20 minuuttia. pipoon voi sitten laittaa vaikka tupsuja tai mitä keksiikin.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti